Házi hamburger másképp, egészségesen
A házi hambuger készítésben az a jó, hogy a hozzávalókat és a tálalást illetően csak a képzeletünk szab határt. A bucik helyett készíthetünk sós gofrikat is hamburgerzsemle gyanánt, egészségesen, zablisztből.
Hozzávalók
- 60 g zabliszt
- 1 db tojás
- himalaya só
- bors
- 125 g darált pulykacomb
- 20 g vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 g kókuszolaj
- 50 g paradicsom
- 30 g kígyóuborka
- 20 g lilahagyma
- 30 g jégsaláta
- 200 g édesburgonya
- 25 g cukormentes ketchup
- 25 g mustár
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A tojást kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját összekeverjük a zabliszttel, a sütőporral és sóval, majd kevés víz hozzáadásával hígítjuk. Végül óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. A tésztát szilikon gofri formákba öntjük és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
Az édesburgonyát megpucoljuk, hasábokra vágjuk és egy csipet sóval megszórva szintén a sütőbe tesszük. 20 perc alatt puhára sütjük.