Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

A rántott karfiol egészséges átalakulása: ropogós, bundázott karfiolrózsák

Egyszerű és gyors recept következik
2017. május 22.

Ebben a receptben a hagyományos rántott karfiolt szerettem volna megreformálni, de a végeredmény még sokkal jobban is sikerült, hiszen pikáns fűszerezésű ropogós karfiolrózsákat kaptam.

Hozzávalók

  • 1 egész fej karfiol
  • 40 g rizsliszt
  • olívaolaj spray
  • 1 ek őrölt csemege paprika
  • 1 ek szárított petrezselyem
  • 1 e fokhagymapor
  • 1 ek himalaya só
  • ½ ek őrölt bors
  • 1 ek őrölt római kömény

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 220°C-ra.

A karfiolt rózsáira szedjük és átmossuk.

A rizslisztet alaposan összekeverjük a sóval, borssal, paprikával, petrezselyemmel, fokhagymával és római köménnyel. Ezután felengedjük fokozatosan annyi vízzel, hogy még sűrű, de folyékony krémet kapjunk. Ez lesz a karfiol bundája. A karfiolrózsákat alaposan beleforgatjuk, úgy, hogy minden részüket ellepje a fűszerkeverék.

Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket és az előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ha megsült, elzárjuk a sütőt, kinyitjuk a sütőajtót és bent hagyjuk a tepsit még néhány percre, hogy a bunda ropogóssá váljon. Ezután akár fogyaszthatjuk is.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.