Gluténmentes tahini brownie
Hozzávalók
16 szelethez- 3 ek. kukoricakeményítő
- 2 ek. cukrozatlan kakaópor
- 170 g csokoládé (apróra vágva)
- 3 ek. szűz kókuszolaj
- 4 ek. tahini (osztva)
- 2 tojás
- 1/3 csésze kristálycukor
- ¼ csésze világosbarna cukor
- 1 ek. kóser só
- 1 ek. vaníliaaroma
- 1 ek. light agave szirup
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy 20×20 cm-es tepsit sütőpapírral, úgy, hogy az oldalát is fedje.
Keverjük egyneművé a kukoricakeményítőt és a kakaóport. Olvasszuk meg a csokoládét, a kókuszolajat és 1 ek. tahinit. Habverővel verjük fel kétszeresére a tojást, a kristály- és barna cukrot 3-4 perc alatt. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a sót, a vaníliaaromát és az olvasztott csokoládét. Ha egynemű masszát kaptunk, mehet bele a kukoricakeményítős keverék magas sebességen, amíg egy szilárd masszát kapunk (30 mp).
Adagoljuk a keveréket az előkészített tepsibe, kaparjuk le a tál széleit is. Keverjük egyneművé az agave szirupot és a maradék, 3 ek. tahini szószt, majd ezzel csurgassuk meg a tészta tetejét. Formáljunk örvényes mintát belőle egy fogpiszkáló segítségével.
22-26 perc alatt süssük készre a süteményt.
forrás: bonappetit.com