Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel
Hozzávalók
4 személyre- A pulykatekercshez:
- 50 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál olívaolaj
- 20 dkg baconcsík
- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 4 dkg dióbél
- A körethez:
- 20 dkg kuszkusz
- 5 dkg mazsola
- só
- 3 db narancs
- 3 szál angol zeller
- 3 szál újhagyma
Elkészítés
A pulykamellfilé(ke)t szétnyitjuk, 2 négyzet alakú darabra alakítjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kiterítünk a hússzeleteknél 1-1 kicsivel nagyobb fóliát, beecseteljük olívaolajjal, majd ráfektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy kissé fedjék egymást.
A bacontakaróra ráhelyezzük a hússzeleteket, vékonyan és egyenletesen rányomkodjuk a gesztenyemasszát, és rászórjuk a finomra aprított diót, hintünk rá egy kevés sót és borsot.
A fólia segítségével szorosan feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük, majd hengert formázva a fólia végeit elkötjük.
A tekercseket tepsibe helyezzük, alájuk öntünk egy kevés vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk a fólia tetejét, és kissé megpirítjuk a bacont. Az elkészült tekercseket 10-12 perc pihentetés után szeleteljük fel.
Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A kuszkuszt lefedhető tálba öntjük, felöntjük 4 dl forrásban levő vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és megsózzuk. Átkeverjük, majd lefedve negyed órát állni hagyjuk.
A narancsok héját és fehér részeit eltávolítjuk, a gerezdeket felszeleteljük. A megtisztított angol zellert és újhagymát felkarikázzuk. A kuszkuszt fellazítjuk az olajjal, majd hozzáforgatjuk a narancsot, a zellert és a hagymát. A felszeletelt pulykatekercsek mellé tálaljuk.