Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Gesztenyés-diós pulykatekercs narancsos kuszkuszkörettel

Ideje elkezdeni gondolkozni a karácsonyi menün, ehhez szeretnék most egy olyan főétel receptet mutatni, amely nálunk gyakran szerepel az ünnepi asztalon. A gesztenye és a dió remekül működik a naranccsal, nekem abszolút télies ízhatás, a kuszkusz pedig ad egy kis csavart hozzá. De ha mégsem szeretitek, nyugodtan készítsétek rizzsel!
2017. December 15.

Hozzávalók

4 személyre
  • A pulykatekercshez:
  • 50 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál olívaolaj
  • 20 dkg baconcsík
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 4 dkg dióbél
  • A körethez:
  • 20 dkg kuszkusz
  • 5 dkg mazsola

  • 3 db narancs
  • 3 szál angol zeller
  • 3 szál újhagyma

Elkészítés

A pulykamellfilé(ke)t szétnyitjuk, 2 négyzet alakú darabra alakítjuk, kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk. Kiterítünk a hússzeleteknél 1-1 kicsivel nagyobb fóliát, beecseteljük olívaolajjal, majd ráfektetjük a baconcsíkokat úgy, hogy kissé fedjék egymást.

A bacontakaróra ráhelyezzük a hússzeleteket, vékonyan és egyenletesen rányomkodjuk a gesztenyemasszát, és rászórjuk a finomra aprított diót, hintünk rá egy kevés sót és borsot.

A fólia segítségével szorosan feltekerjük, fogpiszkálókkal rögzítjük, majd hengert formázva a fólia végeit elkötjük.

A tekercseket tepsibe helyezzük, alájuk öntünk egy kevés vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percet sütjük. Ezt követően kibontjuk a fólia tetejét, és kissé megpirítjuk a bacont. Az elkészült tekercseket 10-12 perc pihentetés után szeleteljük fel.

Amíg sül a hús, elkészítjük a köretet. A kuszkuszt lefedhető tálba öntjük, felöntjük 4 dl forrásban levő vízzel, hozzáadjuk a mazsolát és megsózzuk. Átkeverjük, majd lefedve negyed órát állni hagyjuk.

A narancsok héját és fehér részeit eltávolítjuk, a gerezdeket felszeleteljük. A megtisztított angol zellert és újhagymát felkarikázzuk. A kuszkuszt fellazítjuk az olajjal, majd hozzáforgatjuk a narancsot, a zellert és a hagymát. A felszeletelt pulykatekercsek mellé tálaljuk.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!