Fűszeres sajtkrémmel töltött rudak
Nincs szilveszteri buli hidegtál, valamilyen klassz saláta és sós süti nélkül! Jöjjön most egy gyorsan összedobható túrós-krémsajtos nasi, ami garantáltan jól fog csúszni a pezsgő és a koktélok mellé!
Hozzávalók
20-22 darab- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg félzsíros túró
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál só
- 10 dkg sűrű sajtkrém
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csapott teáskanál gyros fűszerkeverék
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk az áttört túrót, az egyik tojást és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kb. 2 mm vékony téglalappá nyújtjuk.
A krémsajtot összekeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával és a fűszerkeverékkel. Vékonyan megkenjük vele a tészta teljes felületét, majd az egyik hosszabbik oldalától indítva félbehajtjuk. Óvatosan összenyomkodjuk, majd a rövidebb oldalakkal párhuzamosan kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk.
Az így kapott csíkokat néhányszor megtekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tetejüket lekenjük a másik felvert, kevés vízzel hígított tojással, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 22-25 percet sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Szilveszterre ez a recept is jól jöhet: