Füstölt lazacba tekert spárga
A göngyölt spárga élményéről azoknak sem kell lemondaniuk, akik nem kedvelik a bacont, vagy egyszerűen szeretnének egészségesebb alternatívát választani, hiszen füstölt lazacba tekerve is isteni étel készíthető belőle.
Hozzávalók
2 adaghoz- himalája só
- 50 dkg zöld spárga
- 20 dkg füstölt vadlazac
- 5 dkg joghurtsajt vagy zsírszegény krémsajt
- 1 db citrom vagy lime
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, egy főzőedényben pedig sós vizet forralunk.
A spárgák végét 3-4 cm hosszan levágjuk, majd megtisztítjuk, és a forró vízbe tesszük kb. 5 percre. Ezután leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
A füstölt lazacot vékony szeletekre vágjuk, meglocsoljuk kevés citrom- vagy lime-lével, majd a szeletek egyik oldalát megkenjük a joghurtsajttal, és feltekerjük a párolt spárgák közepére.
Sütőpapírral bélelte tepsibe helyezzük a spárgákat egymástól 1 cm távolságra, majd az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük.