Ízes élet Négykezes recept!!
Hozzávalók
- 5 db tojás
- 50 dkg 100-as, vagy 00-ás liszt
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál újhagyma
- 5 dkg vaj
- majoránna
- petrezselyem
- snidling
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 üveg ecetes gyöngyhagyma
- koktélparadicsom
Elkészítés
1. A tésztához a lisztet a tojásokkal és egy kevés sóval összedolgozzuk, majd betesszük a hűtőbe pihenni.
2. A kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Amikor már kellőképpen összeesett, sózzuk, borsozzuk és vegyük ki a serpenyőből, egyenlőre tegyük félre.
3. Ugyanabban a serpenyőben pároljunk hagymát, tegyük bele a májat, és a gyöngyhagymát, ízesítsük majoránnával, tegyünk hozzá egy kanál vajat és ha már majdnem kész a máj, sózzuk meg
4. Pár szem koktélparadicsomot is tehetünk hozzá, de ezzel már ne főzzük.
5. Keverjük hozzá a félretett káposztát.
6. Közben a tésztát sós vízben főzzük ki és miután leszűrtük, adjuk a májhoz.
7. Forgassuk a tésztát a káposztás májhoz, a tetejére szórjunk petrezselymet és snidlinget.