Fehérrépás körteleves
Adásban volt: 2016. November 4.
A recepthez tartozó videó
Hozzávalók
- 4 db érett körte
- 4 szál petrezselyemgyökér
- 1 l alaplé
- 5 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 1 db citrom
- 1 db éretlenebb körte
- 1 ek. méz
- só
Elkészítés
1. Egy lábosban megolvasztjuk a vajat.
2. A fehérrépákat meghámozzuk, felkockázzuk és megdinszteljük a vajon.
3. Az érett körtéket meghámozzuk, felkockázzuk, és a répához adjuk.
4. Megsózzuk, majd lassan adagolva hozzáadjuk az alaplevet.
5. Ha minden hozzávaló megpuhult, összeturmixoljuk, belefacsarjuk a citromlevet, és hozzáadjuk a tejszínt.
6. Átszűrjük, majd a roppanós körtéből vágott szeletekkel és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Megosztom barátaimmal