Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Fahéjas-almás kuglóf sóskaramella öntettel

Őszi ízek egy finom desszertben
2017. October 13.

Hozzávalók

  • 3 csésze liszt + egy kevés a kilisztezéshez
  • 1 ¼ csésze növényi olaj
  • 1 ¾ csésze cukor
  • 4 tojás
  • 1 tk. vanília aroma
  • 1 tk. só
  • 1,5 tk. fahéj
  • ¼ tk. szerecsendió
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 4 csésze hámozott, felkockázott alma
  • 1 csésze apróra vágott olajos mag (dió, mogyoró, pekán)
  • 1 csésze mazsola vagy aszalt áfonya
  • sóskaramella öntet

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm átmérőjű kuglófformát.

Keverjük össze alaposan az olajat és a cukrot (kb. 5 percig), majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat, végül a vaníliát, míg egy krémes állagú keveréket kapunk.

Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, fahéj, szódabikarbóna), majd alacsony fokozaton dolgozzuk a nedves hozzávalók keverékéhez. Finoman keverjük hozzá az almakockákat, magokat és mazsolát/aszalt áfonyát.

Öntsük a keveréket a formába, majd süssük 20 percig. Fordítsunk egyet a formán, majd süssük további 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk hűlni 10 percig rácsos felületen, majd vegyük ki a süteményt a formából.

Tálaljuk sóskaramella öntettel.

forrás: Oh Honey Bakes

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Narancsos-kókuszos kuglóf

Narancsos-kókuszos kuglóf

Ha van a kuglófok között királynő, akkor ő az.
Így készítsünk gyorsan sós karamell öntetet a fagyinkra

Így készítsünk gyorsan sós karamell öntetet a fagyinkra

Mert karamellszósz igenis minden fagyira kell! :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!