Fahéjas-almás kuglóf sóskaramella öntettel
Őszi ízek egy finom desszertben
2017. October 13.
Hozzávalók
- 3 csésze liszt + egy kevés a kilisztezéshez
- 1 ¼ csésze növényi olaj
- 1 ¾ csésze cukor
- 4 tojás
- 1 tk. vanília aroma
- 1 tk. só
- 1,5 tk. fahéj
- ¼ tk. szerecsendió
- 1 tk. szódabikarbóna
- 4 csésze hámozott, felkockázott alma
- 1 csésze apróra vágott olajos mag (dió, mogyoró, pekán)
- 1 csésze mazsola vagy aszalt áfonya
- sóskaramella öntet
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra, vajazzunk és lisztezzünk ki egy 23 cm átmérőjű kuglófformát.
Keverjük össze alaposan az olajat és a cukrot (kb. 5 percig), majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat, végül a vaníliát, míg egy krémes állagú keveréket kapunk.
Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat (liszt, só, fahéj, szódabikarbóna), majd alacsony fokozaton dolgozzuk a nedves hozzávalók keverékéhez. Finoman keverjük hozzá az almakockákat, magokat és mazsolát/aszalt áfonyát.
Öntsük a keveréket a formába, majd süssük 20 percig. Fordítsunk egyet a formán, majd süssük további 20 percig, tűpróbáig. Hagyjuk hűlni 10 percig rácsos felületen, majd vegyük ki a süteményt a formából.
Tálaljuk sóskaramella öntettel.
forrás: Oh Honey Bakes
Megosztom barátaimmal