Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Narancsos-kókuszos kuglóf

Ha van a kuglófok között királynő, akkor ő az.
2016. December 16.

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 dl kókuszlikőr
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 db bionarancs (héja)
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a forma kivajazásához és beszórásához
  • A díszítéshez:
  • porcukor
  • karácsonyi linzer(ek)

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgájákat a cukorral, a tejjel, az olajjal, a kókuszlikőrrel és a vaníliarúd kikapart magjaival habosra keverjük, majd hozzáreszeljük a narancshéjat. A lisztben elkeverjük a kókuszreszeléket, a sütőport és a sót, majd apránként, több részletben hozzáadjuk a cukros-likőrös elegyhez. Végül óvatosan, lapáttal hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot is.
  3. A kuglófformát vékonyan kikenjük vajjal, beszórjuk liszttel, majd a felesleget kiütögetjük belőle. Beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült-e. A kész kuglófot 10 percet pihentetjük a formában, majd kiborítjuk, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A kuglófot porcukorral megszórva, tetszőleges linzerekkel díszítve tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Könnyű narancsos fűszervaj

Könnyű narancsos fűszervaj

Szép üvegben ajándéknak sem utolsó

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!