Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ezt a sütit nagyon ajánlott elkészíteni! Könnyű, finom és most aktuális igazán!

Joghurtos cseresznye torta
2017. June 30.

Hozzávalók

28 cm átmérőjű tortaformához
  • A piskótához:
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • A krémhez:
  • 400 g görög joghurt
  • 200 g tejföl
  • 160 g porcukor (ízlés szerint több)
  • 1 nagyobb citrom reszelt héja
  • 400 g fekete cseresznye
  • 300 g habtejszín
  • 30 g zselatin + 1 dl víz
  • 4 evőkanál cseresznyeszörp
  • 5 evőkanál szörp, kis vízzel felhigítva (ezzel áztatjuk el a piskótát)

Elkészítés

Elkészítjük a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbával) készre sütjük. Miután megsült és kihűlt, a felhigított szörppel meglocsoljuk.

A krémhez keverjük össze kézi habverővel a joghurtot, tejfölt, cukrot, citrom reszelt héját és a szörpöt. Itt megkóstolhatjuk, hogy elég édes e nekünk. A zselatint áztassuk be 1 dl hideg vízbe és tegyük félre. Amíg megduzzad, magozzuk ki a cseresznyét és botmixerrel turmixoljuk péppé. Keverjük bele a joghurtos krémbe. A habtejszínt verjük kemény habbá és készítsük magunk mellé. A zselatint mikróban melegítsük fel csípősre és adjuk hozzá a joghurtos krémhez, gyors mozdulatokkal keverjük jól el. Ezután jöhet a kemény hab, gyorsan dolgozzunk, mert a zselatin gyorsan köt. Ha ezzel is elkészültünk, kanalazzuk rá a piskótára a krémet, simítsuk el egyenletesre és tegyük hűtőbe dermedni 2-3 órára, de a legjobb egy éjszakára. Díszítsük szezonális gyümölcsökkel, ehető virággal.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!