Ezt a sütit nagyon ajánlott elkészíteni! Könnyű, finom és most aktuális igazán!
Hozzávalók
28 cm átmérőjű tortaformához- A piskótához:
- 4 db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- A krémhez:
- 400 g görög joghurt
- 200 g tejföl
- 160 g porcukor (ízlés szerint több)
- 1 nagyobb citrom reszelt héja
- 400 g fekete cseresznye
- 300 g habtejszín
- 30 g zselatin + 1 dl víz
- 4 evőkanál cseresznyeszörp
- 5 evőkanál szörp, kis vízzel felhigítva (ezzel áztatjuk el a piskótát)
Elkészítés
Elkészítjük a piskótát. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval, majd amikor kezd habosodni, hozzáadjuk apránként a cukrot. A sárgáját is kihabosítjuk, ezután óvatosan hozzáforgatjuk a fehérjéhez. Hozzászitáljuk a lisztet is három részletben és alaposan elkeverjük egy spatula segítségével. Sütőpapírral bélelt formába öntjük a masszát és 180 fokon, kb. 20 perc alatt (tűpróbával) készre sütjük. Miután megsült és kihűlt, a felhigított szörppel meglocsoljuk.
A krémhez keverjük össze kézi habverővel a joghurtot, tejfölt, cukrot, citrom reszelt héját és a szörpöt. Itt megkóstolhatjuk, hogy elég édes e nekünk. A zselatint áztassuk be 1 dl hideg vízbe és tegyük félre. Amíg megduzzad, magozzuk ki a cseresznyét és botmixerrel turmixoljuk péppé. Keverjük bele a joghurtos krémbe. A habtejszínt verjük kemény habbá és készítsük magunk mellé. A zselatint mikróban melegítsük fel csípősre és adjuk hozzá a joghurtos krémhez, gyors mozdulatokkal keverjük jól el. Ezután jöhet a kemény hab, gyorsan dolgozzunk, mert a zselatin gyorsan köt. Ha ezzel is elkészültünk, kanalazzuk rá a piskótára a krémet, simítsuk el egyenletesre és tegyük hűtőbe dermedni 2-3 órára, de a legjobb egy éjszakára. Díszítsük szezonális gyümölcsökkel, ehető virággal.