Tuti, hogy ez az egyik legfinomabb snack! Ráadásul hűsítő salsa és mártogató is készül hozzá!
A klasszikus jalapeno poppers receptjében a paprikát sajttal töltjük, majd panko morzsás (durvára tört kenyérmorzsa) panírban, bő olajban kisütjük. Az alapanyagokat meghagytam, viszont az olajat grillsütőre cseréltem, így nálam a kis paprikacsónakokban az olvadozó sajt ropogós kenyérmorzsával találkozik. Mivel jó csípős snackről van szó, kínáljátok „hűsítő” salsával és mártogatóval.
Hozzávalók
12 darabhoz- A paprikákhoz:
- 6 db egész jalapeno paprika
- 2 szál újhagyma
- 5 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál panko morzsa
- Az uborkasalsához:
- fél kígyóuborka
- 1 kis fej lila hagyma
- só, fél lime kifacsart leve
- A krémsajtos mártogatóshoz:
- 1 dl tejföl
- 10 dkg tejszínes krémsajt
- 3 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál mustár
- só
- 1 kis csokor snidling
Elkészítés
Az egész jalapeno paprikákat hosszában kettévágjuk, kimagozzuk. Sütőpapírral leterített sütőlemezre helyezzük, megtöltjük a megtisztított, felkarikázott újhagymával és a lereszelt cheddarral, végül a tetejére panko morzsát teszünk.
A paprikákat grillsütőben kb. 8-10 percet sütjük.
Közben elkészítjük a salsát és a mártogatóst. A salsához a megmosott kígyóuborkát és a megtisztított lila hagymát apró kockákra vágjuk. Sóval és a lime kifacsart levével ízesítjük. A mártogatóshoz a tejfölt simára keverjük a tejszínes krémsajttal, a majonézzel, a mustárral, egy kevés sóval és az aprított snidlinggel. Ezekkel tálaljuk a forró, töltött jalapeno paprikákat.