Ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb nyári frissítő!
A granita, azaz jégkása az egyik kedvenc nyári frissítőm. Mindig lapul a fagyasztómban egy lapos dobozka tele ezzel a gyümölcsös hűsítő finomsággal, hiszen olyan jó a forró napokon elkanalazgatni egy-egy kis adagot. Készítsétek mindig szezonális gyümölcsökből, a barack mellett dinnyéből, szilvából vagy például csak citrusokból is nagyon finom.
Hozzávalók
4 adaghoz- 4 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- 1 kis ág rozmaring
- 3 nagy nektarin
- 2 nagy őszibarack
- fél lime kifacsart leve
- 1 teáskanál citromlé
Elkészítés
A cukrot a vízhez szórjuk, majd egy kis lábasban a rozmaringággal együtt felforraljuk. Ezt követően lejjebb vesszük a lángot, és még 10 percet főzzük gyöngyöztetve. Lehúzzuk a tűzről, megvárjuk, hogy kihűljön, majd eltávolítjuk a rozmaringot.
A barackokat meghámozzuk, kimagozzuk. Késes aprítóba tesszük a citrusok levével és a cukros vízzel. Összetörjük, majd lapos, fagyasztható tálban mélyhűtőbe tesszük.
1-1,5 óránként villával átkeverjük, hogy szilánkosra törjön. Teljes fagyás után tálaljuk.