Ez a kedvenc gesztenyés csokis muffin receptünk!
Hozzávalók
- 40 dkg gesztenyemassza
- 15 dkg étcsoki
- 10 dkg kókuszzsír
- 2 ek baracklekvár
- 30 gr méz
- 3 tojás
- 5 dkg tönkölyliszt (helyettesíthető: mandula liszttel-6 dkg)
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés
Lépésről-lépésre:
- A gesztenyemasszát villával áttörjük, a csokit megolvasztjuk.
- A megolvadt csokit pár percig pihentetjük, majd hozzákeverjük a gesztenyéhez.
- Hozzákeverjük a kókuszzsírt, baracklekvárt, mézet, tojássárgákat. Végül a sütőporos lisztet tesszük hozzá, amibe belekeverünk 1 csipet sót is. Homogén masszát kell kapnunk.
- A tojásfehérjékből habot verünk, beleforgatjuk óvatosan a masszába, hogy ne törjük szét a habot. Muffinformába tesszük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 25perc alatt megsütjük. Tejszínhabbal díszítjük.