Kávés süti a javából: Espresso muffin
Hozzávalók
12 db-hoz- 30 dkg zabliszt
- 12 dkg eritrit
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 8 dkg kókuszolaj
- 3 db tojás
- 1 dl tej
- 2 dl feketekávé
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
- egész kávészemek
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A lisztet alaposan összekeverjük a sütőporral, az eritrittel és a fahéjjal, majd beleütjük a tojásokat is és az olvadt kókuszolajt. Végül a tejjel és 1,5 dl kávéval sűrű tésztává keverjük.
12 db muffinformának kb. a feléig kanalazunk a tésztából, majd az előmelegített sütőbe tesszük és 12-15 perc alatt készre sütjük a süteményt.
A porrá őrölt eritrithez evőkanalanként annyi feketekávét adunk, hogy sűrű, kenhető mázat kapjunk. Ezzel kenjük meg a langyosra hűlt muffinok tetejét. Végül néhány szem kávébabbal díszíthetjük őket.