Éljen a grillsajtos szendvics nap!
Az USA-ban még a grillsajtos szendvicsről is megemlékeznek minden évben, egészen pontosan április 12-én. Általában olvasztott cheddar sajtos kenyeret fogyasztanak ilyenkor, én viszont továbbgondoltam az ötletet, és grillezhető sajtot ötvöztem egy jó kis friss, zöldfűszeres salsával.
Hozzávalók
- A salsához (4 adaghoz):
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 kisebb fej lila hagyma
- só, őrölt fekete bors
- kevés lime-lé (vagy citromlé)
- 1 nagy csokor korianderzöld
- Az összeállításhoz:
- grillezhető sajt
- kenyérszeletek
- bébispenót levelek
- tarjaszeletek
Elkészítés
A salsához a megmosott koktélparadicsomot és a megpucolt lila hagymát egészen apró kockára vágjuk. Sóval és borssal ízesítjük, kevés lime-lével frissítjük az ízét, majd hozzákeverjük a koriander aprított leveleit. Hűtőbe tesszük fél órára, hogy az ízek összeérjenek.
A grillsajtot felszeleteljük, grillserpenyőben vagy grillen, zsiradék hozzáadása nélkül átsütjük. A kenyérszeletek felére néhány bébispenót levelet helyezzük, erre a kerül a lehűtött salsa, a grillezett sajt és a tarja. A rétegezést még egy kevés salsával és egy másik szelet kenyérrel fejezzük be.