Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Pofonegyszerű, de annál finomabb és mutatósabb húsvéti vendégváró

Tojásos-medvehagymás töltött buci
2017. április 8.

Mivel sonka mellé képzeltem el, ezúttal vegetáriánus verzióban készítettem, de a vékonyra szeletelt sonkát, tarját akár a buciba is rétegezhetitek a tojáskrémmel váltakozva.

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 30 ml tejföl
  • 30 ml mustár
  • 30 ml majonéz
  • só, őrölt fekete bors
  • 5 medvehagymalevél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld + pár levél a díszítéshez
  • 3 szál újhagyma
  • 1 piros kaliforniai vagy kápia paprika
  • fél doboz kukorica (konzerv)
  • 1 db fél kg-os rozsos buci
  • friss bébispenótlevelek
  • 1 csokor retek
  • 1 zacskó mini mozzarella
  • 5 dkg feta sajt

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljenek.

A megpucolt tojásokat késes aprítóba tesszük a tejföllel, a mustárral, a majonézzel, a sóval, a borssal, a megmosott, felaprított medvehagymával és a leszárazott, finomra vágott petrezselyemmel. Az egészet krémesre törjük.

husvetitojasosbuci1

Az újhagymát megtisztítjuk, fehér részét karikára vágjuk. A paprikát szintén felkockázzuk. Hozzáforgatjuk a krémhez a lecsepegtetett kukoricával együtt.

A buci kalapját levágjuk, belsejét óvatosan kivájjuk. A kivájt kenyérbelet morzsásra törjük, és annyit hozzákeverünk belőle a tojásos masszához, hogy sűrű krémet kapjunk. (A maradék kenyeret sem kell kidobnunk, eltehetjük prézlinek.)

A buci alját kibéleljük néhány megmosott spenótlevéllel. Erre halmozzuk a krémet a megmosott, felkarikázott retekkel váltakozva. Végül visszatesszük a buci kalapját (belső oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé meg is piríthatjuk), és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt a tetejére halmozzuk a mozzarellát és a morzsolt fetát, pár petrezselyemlevéllel díszíthetjük.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ezzel várjuk a locsolókat: csalafinta, édes tükörtojás

Kínáljátok reggelire ezeket a mókás „tükörtojásokat” a korán érkező locsolóknak, garantáltan vidám lesz a hangulat! Ha nincsen nagyobb méretű pogácsaszaggatótok, a legegyszerűbb, ha őszibarack helyett sárgabarackot használtok, így kb. 8-10 kisebb süteményt fogtok kapni a lenti mennyiségből.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!