Egyszerű thai csirkeleves
Nagyon szeretem a thai ételeket, ez az egyik kedvenc receptem. Nagyon egyszerű elkészíteni, a siker pedig garantált!
Hozzávalók
4 személyre- 30 dkg csirkemell
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 db citromnád
- 1 kis fej laskagomba
- 1 db közepes sárgarépa
- 1 kis fej kelkáposzta
- 4 dl kókusztej
- 1 db chili paprika
- 1 doboz mungóbab csíra
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis köteg koriander
- 0,5 dl osztriga szósz
- só ízlés szerint
- 1 dl étolaj
- 1 szál újhagyma
- 1-2 dl csirke alaplé (opcionális)
Elkészítés
1. A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, majd pirítsuk meg az olajon.
2. A csirkemellet vágjuk fel csíkokra, adjuk hozzá a hagymához és pirítsuk vele 1-2 percig.
3. Eközben a megpucolt sárgarépát, kelkáposztát, laskagombát szintén vékony csíkra vágjuk és hozzáadjuk a csirkéhez tovább pirulni.
4. Várjunk ismét 1-2 percet, majd öntsük rá a kókusztejet, az osztriga szószt, végül a citromnádat. (Tipp: a kés életlen felével ütögessük meg, míg szét nem reped, így jobban kijön főzés közben az íze.)
5. Főzzük tovább, majd 1-2 dl csirke alaplével felöntjük. (Ha ez nincs, tökéletes a sima víz is, ez a leves annyira gazdag ízvilágú, hogy nem rontjuk el, ha vízzel engedjük fel.)
6. Addig főzzük, míg a zöldségek és a csirke is megpuhul.
7. Ha elkészült, vágjuk durvára a koriandert, nyugodtan belevághatjuk a szárát is, karikázzuk bele az újhagyma zöldjét, végül szórjuk bele a babcsírát és el is készült a levesünk! Jó étvágyat!