Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Thai vöröslencse leves

Adásban volt: 2016. October 12.
A recepthez tartozó videó
2016. October 12.

Hozzávalók

  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 szál újhagyma
  • 1 ek. thai vörös currypaszta
  • 2 cm gyömbér
  • 3 ek. olívaolaj
  • 20 dkg vöröslencse
  • 1,2 l zöldség alaplé
  • 140 ml kókusztej
  • 3 ek. vaj
  • 4 fej gomba
  • só, bors

Elkészítés

1. Pirítsuk üvegesre a felaprított újhagymát (csak a fehér részét) és a karikákra szeletelt sárgarépát az olívaolajon. Keverjünk hozzá 1-2 ek. vörös thai curry pasztát vagy curry port. Ezt addig kevergessük a tűzön, amíg érezzük a curry illatát.

2. Ezután adjuk hozzá a reszelt gyömbért, majd a vörös lencsét és alaposan keverjük el a curry-vel és a párolt zöldségekkel.

3. Ha jól eloszlattuk, öntsük rá a zöldség alaplevet (vagy vizet), és főzzük 20-25 percig, amíg a lencse puha nem lesz.

4. Turmixoljuk össze, majd melegítsük fel újra, ha szükséges.

5. Végül adjuk hozzá a kókusztejet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. A szeletelt gombát sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajon pirítsuk meg.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!