Egyszerű karfiolkrémes falatok
A karfiol mint szendvicskrém is tökéletes választás. Egyszerű alapanyag, mégis akár vendégváró falatként is megállja a helyét.
Hozzávalók
4 személyre- 1 közepes karfiol
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- ½ kápia vagy piros kaliforniai paprika
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- só, bors
- friss aprított petrezselyem
- 2 bagett
Elkészítés
A karfiolról leszedem a körülölelő leveleit és megtisztítom, rózsáira szedem. Egy serpenyőt vékonyan megkenek olajjal, közepes lángon felhevítem, rászórom a karfiolrózsákat. Megkevergetve egy-két percet párolom így. Öntök alá egy kevés vizet, megsózom, lefedem és így párolom tovább. Menet közben többször ellenőrzöm, hogy van-e alatta elég víz, nehogy lepiruljon, néha át is forgatom.
Miközben párolódik, megpucolom a vöröshagymát és nagyon apróra vágom. Tálba helyezem. Megtisztítom a paprikát is, ezt is apróra vágom és a hagymára teszem. Felaprítom a petrezselymet is. A bagetteket srégen felszeletelem. Amikor a karfiol puhára párolódott, leveszem a tűzről. A felesleges vizet leöntöm róla és a fakanállal apróra nyomkodom. Nem kell teljesen pépesnek lennie. Ez idő alatt már kicsit ki is hűl. Ráöntöm a hagyma-paprika kombóra. Összekeverem, borsozom, ráteszem a mustárt és a majonézt, az aprított petrezselymet és alaposan összedolgozom. Ha szükséges, még sózom.
A bagettszeleteket tálalás előtt érdemes egy kevés olívaolajon, serpenyőben megpirítani, utána lehet ráhalmozni a karfiolkrémet. Jó étvágyat!
Kapcsolódik: