Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Egyszerű és egészséges muffin recept finom kivis krémsajtos frostinggal

Ki gondolta volna, hogy Amerikában még a krémsajtos frostingnak (azaz tortakrémnek) is van nemzeti napja? Pedig március 31. bizony ez a nap!
2017. március 31.

Hozzávalók

9 db muffinhoz
  • 25 dkg zabliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg görög joghurt
  • 5 dkg kókuszolaj
  • 10 dkg eritrit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 25 dkg light krémsajt
  • 1 db kivi
  • 10 dkg porrá őrölt eritrit

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.

A tojást habosra keverjük az eritrittel, hozzáadjuk a kókuszolajt és a görög joghurtot is, végül pedig a zablisztet és a sütőport. Az egyneműre kevert tésztát szilikon muffin formákba adagoljuk és az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.

Eközben a meghámozzuk a kivit. A felét villával pépesítjük, a másik felét meghagyjuk díszítésnek. A krémsajtot összekeverjük a kivi péppel és a porrá őrölt eritrittel, majd habzsákba töltjük és a hűtőbe téve pihentetjük.

Az elkészült muffinokat langyosra hűtjük, ezután a habzsák segítségével szépen feldíszítjük a krémsajtos frostinggal és a maradék kiviből vágott gyümölcsszeletekkel.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Íme a kókuszkocka egészséges változata

Íme a kókuszkocka egészséges változata

A kókuszkocka egy klasszikus kedvenc, ami nálunk különösen „Apukám sütije”.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.