Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Zöld pesztós, sajtos-sonkás szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal

ZÖLD PESZTÓS, SAJTOS-SONKÁS SZENDVICS: Furcsa? Dehogy! Ha mindent így csinálsz, tutira mész vele...
2017. June 13.

Hozzávalók

  • zsemle
  • sonka
  • Ammerländer Maasdamer sajt
  • vaj
  • zöld pesztó
  • bazsalikomlevelek

Elkészítés

Sokszor marad 1-2 kanálnyi pesztó az üveg alján, ami már kevés egy ebédre való tésztaételhez. Hasznosítsuk a minőségi maradékot egyszerűen és nagyszerűen: készítsünk belőle szendvicset! A félbevágott zsemléket megvajazzuk, ízletes sonkával és Ammerländer Maasdamer sajttal, no meg némi friss bazsalikomlevéllel megtöltjük, végül 1-1 kanálnyi (vagy éppen rendelkezésre álló maradék mennyiségű) pesztóval tesszük vagánnyá és egyedivé a szendvicset. Amilyen gyorsan elkészíthető, olyan gyorsan el is fog fogyni…

Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.

Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Roppanós tésztaburok, olvadozó sajt - egyszerű és nagyszerű vendégváró a leveles batyuban sült camembert

Ez az a finomság, ami – ha magát az ételkészítést nézzük – annyira egyszerű, hogy szinte receptúrát sem igényel.
A legkívánatosabb uzsonna és/vagy rágcsálnivaló: Tökjó, a sajtos rúd

A legkívánatosabb uzsonna és/vagy rágcsálnivaló: Tökjó, a sajtos rúd

Gyorsan elkészíthető, sokoldalú és nagyon finom
Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

Tavaszi tojáskrémes szendvics Ammerländer Edami sajttal

A sokféle variáció közül mi így szeretjük legjobban

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!