Zöld pesztós, sajtos-sonkás szendvics Ammerländer Maasdamer sajttal
Hozzávalók
- zsemle
- sonka
- Ammerländer Maasdamer sajt
- vaj
- zöld pesztó
- bazsalikomlevelek
Elkészítés
Sokszor marad 1-2 kanálnyi pesztó az üveg alján, ami már kevés egy ebédre való tésztaételhez. Hasznosítsuk a minőségi maradékot egyszerűen és nagyszerűen: készítsünk belőle szendvicset! A félbevágott zsemléket megvajazzuk, ízletes sonkával és Ammerländer Maasdamer sajttal, no meg némi friss bazsalikomlevéllel megtöltjük, végül 1-1 kanálnyi (vagy éppen rendelkezésre álló maradék mennyiségű) pesztóval tesszük vagánnyá és egyedivé a szendvicset. Amilyen gyorsan elkészíthető, olyan gyorsan el is fog fogyni…
Az Ammerländer Maasdamer (ejtsd: mászdámer) egy nagyon finom, kiváló minőségű, ementáli típusú sajt. Ez a sajttípus nagyon népszerű hazánkban, azonban azok közül, akik megismerik az Ammerländer Maasdamert, gyakran meg is maradnak mellette. Azért választják újra és újra az Ammerländert a változó minőségű és ízű „ementáli jellegű“ sajtok helyett, mert ahogy az egy német terméktől elvárható: az íze és a minősége valóban megbízható. Az pedig, hogy az ára is jó, csak a ráadás.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!