Egy kedvelt fogás ezúttal őszi köntösben
Őszi buddha-tál
2017. October 5.
Hozzávalók
- A rizshez:
- 1 csésze vadrizs
- 3 csésze alaplé (zöldség vagy csirke)
- 1 gerezd fokhagyma (kinyomva)
- 2 ek. extraszűz olíva olaj
- 2 ek. rizsecet
- 1 ek. menta (apróra vágva)
- só és bors
- Topping:
- 1 csokor kelkáposzta (apróra vágva)
- 2 ek. olíva olaj
- 1 ek. rizsecet
- ¼ csésze gránátalma magok
- 1 narancs (felcikkezve)
- ½ avokádó (karikázva)
- ¼ csésze tökmag
- 2 főtt tojás (felvágva)
- só és bors
Elkészítés
Először készítsük el a rizst: Egy lábasban keverjük össze a rizst, az alaplevet és a fokhagymát, majd forraljuk fel közepes lángon. Ha felforrt, vegyük takarékra, majd főzzük további 15-17 percig, míg le nem fő az összes folyadék. Hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd keverjük el az olíva olajjal, rizsecettel, mentával, sózzuk, borsozzuk.
Alkossuk meg a tálat: Egy közepes tálban locsoljuk meg a kelkáposztát az olíva olajjal és ecettel, osszuk a rizst két felé, majd mind a kettőre rakjunk a káposztából. Osszuk el továbbá a gránátalma magokat, a narancs- és avokádószeleteket, a tökmagot, és a tojást. Sózzuk, borsozzuk majd tálaljuk azonnal.
forrás: Purewow
Megosztom barátaimmal