Currys kókuszos rántott csirke burgonyapürével
Hozzávalók
2 személyre- 1 csirkemell filé
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 25 dkg finom kókuszreszelék
- 15 dkg natúr kukoricapehely
- 1 tk sárga curry pasta
- só, bors ízlés szerint
- A krumplipüréhez:
- 30 dkg főtt burgonya
- tej ízlés szerint
- étolaj a sütéshez
- 5-10 dkg vaj
- só
- friss koriander a díszítéshez
- rózsabors a díszítéshez
- A grill zöldségekhez:
- olívaolaj
- 3 féle színű kaliforniai paprika
- 4-5 szem csiperke
- 2 fej lilahagyma
- grill zöldség fűszerkeverék
Elkészítés
1. A csirkemelleket kettévágjuk és kiklopfoljuk.
2. A panírhoz a curry pastát felmelegítjük, majd elkeverjük a tojásban. A zsemlemorzsa helyett a kukoricapelyhet ledaráljuk és a kókuszreszelékkel elkeverjük. A húsokat először a lisztbe, utána a tojásba, végül a kukoricapehelybe forgatjuk, majd hűtőben pihentetjük sütésig.
3. A krumplipüréhez a burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Amikor még meleg, elkeverjük a vajjal, kevés tejjel, majd sózzuk.
4. A grill zöldségekhez a paprikát, a gombát és a lilahagymát felcsíkozzuk. A fűszerkeveréket az olívaolajjal elkeverjük és beletesszük a zöldségeket. Egy felhevített serpenyőben olívaolajon megsütjük.
5. A húsokat étolajban sütjük ropogósra.
6. A krumplipürét habzsákból halmozzuk a tányérra, mellé tesszük a grill zöldséget és a ropogós húsokat. Rózsaborssal és friss korianderrel tálaljuk. Jó étvágya