Csokitorta bögrében, egészséges hozzávalókból
Amerikában ma ünneplik a Nemzeti Csokitorta Napot!
2017. January 27.
Hozzávalók
- 1 nagy tojás
- 2 evőkanál sózott vaj
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 ½ evőkanál eritriol
- 2 teáskanál kókuszliszt
- ¼ teáskanál vanília kivonat
- ½ teáskanál sütőpor
Elkészítés
Mérjük ki a 2 evőkanálnyi vajat, és tegyük a bögrébe.
Tegyük a mikróba 20-25 másodpercre, amíg majdnem teljesen elolvad. Adjuk az édesítőt az olvasztott vajhoz.
Adjuk a kakaóport a vajhoz.
Adjuk hozzá a mandulalisztet, kókuszlisztet, a sütőport és a vaníliát.
Keverjük hozzá a tojást, ez fogja megemelni a süteményt.
Alaposan keverjünk össze mindent. Ha két személynek külön szeretnénk tálalni, ezen a ponton kell kettéosztanunk a tésztát két bögrébe, vagy sütőtálba.
Tegyük be a mikróba 60-75 másodpercre, ha két edényben készítjük, 50-60 másodperc elég.
Amíg készül a sütemény, készítsünk egy kis tejszínhabot.
Miután kivettük a mikróból, hagyjuk állni egy percig, majd kanalazzuk rá a tejszínhabot.
Megosztom barátaimmal