Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
A kép illusztráció

Sóspereces és csokidarabos keksz

Mert a sós az édessel jól harmonizál
2017. június 9.

Hozzávalók

  • 1 csésze vaj
  • 2,5 csésze liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. tengeri só
  • 1,5 csésze világosbarna cukor
  • 2 tojás
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • ¾ csésze karamell ízű pasztilla
  • ¾ csésze csokoládé pasztilla
  • 1 csésze sósperec (apróbb darabokra törve)

Elkészítés

Egy lábasban kezdjük el melegíteni a vajat, ha megolvadt, forraljuk fel. Ha forrni kezd, kavarjuk addig, amíg habos, mélysárga színű lesz. Vegyük le a gázról a lábast, hagyjuk 20 percig hűlni a vajat.

Melegítsük fel a sütőt 175 °C-ra, béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Egy nagy tálban vegyítsük a lisztet, a szódabikarbónát és a sót. A vajhoz adjuk hozzá a barna cukrot, a tojásokat és a vaníliaaromát, keverjük egyneművé, majd öntsük bele a lisztes keverékbe. Egy spatula, vagy fakanál segítségével keverjük egyenletes állagú tésztává. Forgassuk bele a karamellás és csokoládés pasztillát, valamint a perecdarabokat.

Gyúrjunk két evőkanálnyi golyócskákat, tegyük azokat a tepsibe kb. 5 cm távolságra egymástól. Süssük 10-12 percig, amíg a szélük barnulni kezd.

Hagyjuk a kész kekszeket 2-3 percig hűlni, majd tovább a rácson. Ha szeretnénk, szórhatunk rájuk tengeri sót.

forrás: cookiesandcups.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Krémes is, habos is, puha is, roppanós is, torta is, keksz is. A lényeg, hogy epres és isteni!

Krémes is, habos is, puha is, roppanós is, torta is, keksz is. A lényeg, hogy epres és isteni!

"Magyarul a „minek nevezzelek” jut először eszembe, mert ez tulajdonképpen egy epres kis tortácska, de nem úgy. Vagyis úgy, de mégsem" :)

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.