Csokis-kókuszos szeletek egyenesen Martha Stewart konyhájából
Holnaptól az iskolás gyerekek szülei újra uzsonnát csomagolnak..
2017. August 31.
Hozzávalók
- 34 dkg keksz
- ¼ csésze cukor
- ¾ csésze olvasztott vaj
- 1 csésze pekándió
- 1 csésze félédes csokipasztilla
- 415 ml sűrített tej
- 1,5 csésze kókuszreszelék
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 190˚C-ra, béleljünk ki egy 25×38-as tepsit sütőpapírral.
Konyhai robotgépben aprítsuk morzsákra a kekszet, keverjük hozzá a cukrot és a vajat. Egyenletesen nyomkodjuk a keveréket a tepsi aljára, majd süssük 10 percig – félidőnél átforgatva. Ha kész, hagyjuk hűlni 20 percig.
A kihűlt alapot szórjuk meg egyenletesen a pekán dióval, majd a csokoládépasztillával, csurgassuk rá a sűrített tejet, végül hintsük meg kókuszreszelékkel. Tegyük be a sütőbe 10-15 percre, míg a kókusz megpirul. Tálalás előtt hagyjuk hűlni, majd vágjuk egyforma szeletekre.
forrás: marthastewart.com
Megosztom barátaimmal