Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkés-zöldséges palacsintabatyu

Zöldségek, csirke és kolbász került a batyukba…
2019. October 9.

A palacsinta sós töltelékekkel legalább olyan finom, mint az édes változatok. Batyunak formázva pedig nagyon mutatós is, persze, ha siettek, elegendő, ha csak feltekeritek. 

Hozzávalók

8 darabhoz
  • A palacsintához:
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 nagy csipet só
  • 18 dkg liszt
  • szódavíz (kb. 2,5 dl)
  • kevés olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg kolbász
  • 2 közepes méretű kápiapaprika
  • 30 dkg cukkini
  • 1 csokor újhagyma fehér része
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg csirke felsőcombfilé
  • só, őrölt fekete bors
  • A tálaláshoz:
  • tejföl, mustár és só
  • tetszőleges saláta

Elkészítés

A tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, 30 percet állni hagyjuk, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 nagy méretű, az átlagosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk. 

Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a kis kockákra vágott kolbászt, lassú tűzön sütni kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott kápiát és cukkinit, majd a felkarikázott újhagymát és a megpucolt, lereszelt fokhagymát. Erős lángon összesütjük, végül hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét is. Készre sütjük, közben sózzuk, borsozzuk. 

Mindegyik palacsinta közepére teszünk bő 2 evőkanálnyi tölteléket. Batyut formázunk belőlük, átszúrjuk egy-egy kis nyárssal. Mustárral és sóval ízesített tejfölt, valamint tetszőleges kevert salátát kínálunk mellé. 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Őszi színes vitaminsaláta

Színpompás, egészséges vitaminbomba, erre lesz szükségünk ősszel!

Körtés-csokis leveles süti

A konyhakész leveles tészta a sietős hétköznapok megmentője.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!