Csirkés-zöldséges palacsintabatyu
A palacsinta sós töltelékekkel legalább olyan finom, mint az édes változatok. Batyunak formázva pedig nagyon mutatós is, persze, ha siettek, elegendő, ha csak feltekeritek.
Hozzávalók
8 darabhoz- A palacsintához:
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1 nagy csipet só
- 18 dkg liszt
- szódavíz (kb. 2,5 dl)
- kevés olaj a sütéshez
- A töltelékhez:
- 1 evőkanál olívaolaj
- 15 dkg kolbász
- 2 közepes méretű kápiapaprika
- 30 dkg cukkini
- 1 csokor újhagyma fehér része
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg csirke felsőcombfilé
- só, őrölt fekete bors
- A tálaláshoz:
- tejföl, mustár és só
- tetszőleges saláta
Elkészítés
A tojásokat kikeverjük a tejjel és a sóval, majd hozzászórjuk a lisztet. Felhígítjuk a szódavízzel, 30 percet állni hagyjuk, majd olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben 8 nagy méretű, az átlagosnál kissé vastagabb palacsintát sütünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Rátesszük a kis kockákra vágott kolbászt, lassú tűzön sütni kezdjük. Hozzáadjuk a megmosott, felkockázott kápiát és cukkinit, majd a felkarikázott újhagymát és a megpucolt, lereszelt fokhagymát. Erős lángon összesütjük, végül hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkét is. Készre sütjük, közben sózzuk, borsozzuk.
Mindegyik palacsinta közepére teszünk bő 2 evőkanálnyi tölteléket. Batyut formázunk belőlük, átszúrjuk egy-egy kis nyárssal. Mustárral és sóval ízesített tejfölt, valamint tetszőleges kevert salátát kínálunk mellé.