Csirkés ananászos curry a mikróban
Hozzávalók
4 személyre- 1 édesburgonya (meghámozva, felkockázva)
- 2 mogyoróhagyma (apróra vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 2 ek. víz
- 1 ek. gyömbér (apróra vágva)
- 410 ml kókusztej
- 1 ek. piros curry paszta
- ½ tk. só
- ½ tk. fahéj
- 45 dkg csirkemell
- 1 csésze fagyasztott borsó
- 1 csésze ananász (felkockázva)
- 1/3 csésze kesudió
- ½ lime leve
Elkészítés
Egy nagy tálba rakjuk az édesburgonyát, a mogyoróhagymát, a fokhagymát, a vizet, és a gyömbért. Fedjük le, és főzzük 5 percig a mikróban, magas fokozaton. Adjuk hozzá a kókusztejet, a curry pasztát, a sót és a fahéjat. Keverjük össze.
Egy másik tálba tegyük a felkockázott csirkemellet, fedjük le, és mikrózzuk 2 percig. Adjuk hozzá az előző keveréket, keverjük át, majd tegyük vissza 6 percre (félidőnél keverjük át). Adjuk hozzá a borsót, az ananászt, a kesudiót, és a limelevet, 30 mp-ig melegítsük. Tálaljuk rizs mellé.
forrás: Prevention
Megosztom barátaimmal