Csirkehússal töltött cukkini hajók
Hozzávalók
4 személyre- ½ kg csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 nagy cukkini
- olívaolaj
- só, bors
- ½ kaliforniai sárga paprika
- ½ kaliforniai piros paprika
- 12 dkg csiperkegomba
- friss kakukkfű
- 50 g gruyere sajt
- 1 dl habtejszín
Elkészítés
1. A csirkemellet ledaráljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon kevés sóval megdinszteljük.
2. A cukkiniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk el, hanem hozzáadjuk a hagymához. Ezután feljebb vesszük a hőfokot és hozzáadjuk a darált csirkehúst.
3. A kivájt cukkinik alját levágjuk, hogy ne billegjenek, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket és megsózzuk.
4. A gombákat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikákat is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ha a sajt is megolvadt, a húsos raguval megtöltjük a cukkiniket. 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!