Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Csirkehússal töltött cukkini hajók

Adásban volt: 2017. June 28.
A recepthez tartozó videó
2017. June 28.

Hozzávalók

4 személyre
  • ½ kg csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 nagy cukkini
  • olívaolaj
  • só, bors
  • ½ kaliforniai sárga paprika
  • ½ kaliforniai piros paprika
  • 12 dkg csiperkegomba
  • friss kakukkfű
  • 50 g gruyere sajt
  • 1 dl habtejszín

Elkészítés

1. A csirkemellet ledaráljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és olívaolajon kevés sóval megdinszteljük.

2. A cukkiniket kettévágjuk, a közepét kikaparjuk, de nem dobjuk el, hanem hozzáadjuk a hagymához. Ezután feljebb vesszük a hőfokot és hozzáadjuk a darált csirkehúst.

3. A kivájt cukkinik alját levágjuk, hogy ne billegjenek, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük őket és megsózzuk.

4. A gombákat megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk, a kaliforniai paprikákat is felcsíkozzuk, majd a húshoz adjuk. Végül megszórjuk friss kakukkfűvel, felöntjük a tejszínnel és hozzáadjuk a reszelt sajtot. Ha a sajt is megolvadt, a húsos raguval megtöltjük a cukkiniket. 200 fokon 20 percig sütjük. Tálaláskor friss kakukkfűvel megszórjuk. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Fetával bolndított cukkinitócsni

Fetával bolndított cukkinitócsni

A reszelt krumpliból készült tócsnit mindenki ismeri, ez a cukkiniből készült változat, egy kis fetával bolondítva szintén sokak kedvence lesz. Frissen is és langyosan, de még hidegen is finom.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!