Íme egy diétabarát isteni krémleves
Hozzávalók
- 25 dkg csiperkegomba
- 3 szál újhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl natúr joghurt
- 2 evőkanál zabliszt
- 1 db zöldségleveskocka
- petrezselyem
- bors
Elkészítés
1. A gombát alaposan megmossuk. Néhány darabot félreteszünk a díszítéshez, a többit negyedeljük. Az újhagymát megpucoljuk. 1 szálat félreteszünk szintén a díszítéshez, a maradékot felaprítjuk.
2. Egy főzőedényben egy evőkanál olívaolajt hevítünk, megdinszteljük benne az újhagymát, majd hozzáadjuk a csiperkegombát is. Ha megpirult, felöntjük kb. 7 dl vízzel és beledobjuk a leveskockát. Fedő alatt alacsony lángon 20 percig főzzük.
3. A zablisztet kézi habverővel csomómentesre keverjük a natúr joghurttal (egy evőkanálnyi maradjon a dízsítéshez). Fokozatosan hozzáadunk egy-egy kanál forró zöldség alaplét hő kiegyenlítés céljából. Ha jól elkevertük, hozzáönthetjük a lisztes joghurtot a leveshez. Folyamatosan kevergetve besűrítjük. Végül botmixer segítségével teljesen krémesre turmixoljuk a csiperkegomba levest.
4. A díszítéshez a maradék gombát vékonyra szeleteljük, majd egy olívaolajjal megkent serpenyőben egy-egy perc alatt megpirítjuk mindkét oldalát. Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a petrezselyemből pedig tépünk néhány levelet.
5. A tányérba töltött krémlevest gombaszeletekkel, újhagymával, petrezselyem levéllel, néhány csepp natúr joghurttal, olívaolajjal és frissen őrölt borssal díszítjük.