Ezt muszáj kipróbálni, annyira finom és természetesen csupa egészséges hozzávalóból készül!
Hozzávalók
- 20 dkg zabliszt
- 8 dkg zabpehely
- 2 tojás
- 10 dkg kókuszolaj
- 20 dkg cukkini
- 15 dkg málna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 db citrom
- 15 dkg eritrit
- 1 evőkanál vanília aroma
- 5 dkg porrá őrölt eritrit
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200°C-ra.
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd apró lyukú reszelőn lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a kókuszolajjal, az eritrittel és a citrom lereszelt héjával. A száraz hozzávalókat, azaz a lisztet, a zabpelyhet és a sütőport külön összekeverjük, majd a többi alapanyaghoz adjuk. Végül a tésztába morzsoljuk a málna szemeket is.
Egy kenyérformát kiolajozunk kókuszolajjal, vagy kibélelünk sütőpapírral, ebbe öntjük a tésztát.
Az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 35 percig sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.)
A citromos máz elkészítéséhez a porrá őrölt eritritet néhány csepp citromlével hígítjuk. Az elkészült és langyosra hűlt kenyér tetejét vékonyan megkenjük a citromos mázzal, majd akár fogyaszthatjuk is.