
Kukorica fritter avokádó salsával
Június 16., kukorica fritter nap.

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia
Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Kenyérben sült reggeli
Tojásrántotta kenyérben sok sajttal.

Reteksaláta korianderrel
Friss, roppanós retek, kecskesajt, koriander, finom szósz. Kész is, a szuper, friss, nyári sali.

Sajtos-padlizsános szendvics Ammerländer Edámi sajttal
Néhány egyszerű, hétköznapi hozzávaló is elegendő ahhoz, hogy megalkossuk a nyár kedvenc szendvicsét. A fokhagymás tejszínbe mártott, vajon átsütött kenyérszeletek közé sült padlizsánkarikák és sajtszeletek kerülnek, hozzá pedig frissítő, citromos joghurtot tálalunk.

Édesburgonya enchiladas
A népszerű mexikói tortilla ételben az a jó, hogy könnyedén a saját ízlésünkre szabhatjuk. Jelen esetben a fűszeres-fahéjas ízvilághoz kiválóan passzoló édesburgonyával tettem különlegessé a tölteléket.

Nyári polenta
Sárát megihlették a friss, lédús paradicsomok és elhozott nekünk egy könnyen elkészíthető polentát.

Minestrone
Ebből a levesből kicsordul a zöldség, így ideális az Edd meg a zöldséget! napra.

Mozzarellás quiche
A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.

Bazsalikomos paradicsomleves
A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.

Burgonya „pizza"
A klasszikus olasz étel kicsit másképp.

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal
A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.

Shakshuka
A Közel-Kelet híres lecsója.













