
Kolbászos lasagne
Éljenek a rakott ételek! Főleg, ha erről a sok sajtos, nagyon paradicsomos olasz fogásról van szó.

Sült paradicsom tükörtojással
Még mindig tart a paradicsomszezon!

Aszalt paradicsom szósz
A jól ismert zöld pestot más alapanyagokból, más színekkel, otthon is elkészíthetjük. Ebben szószban az aszalt paradicsom jellegzetes íze dominál.

Három paradicsomos tészta
Az olaszok szerint egy jó paradicsomos tésztának nincs párja. Pláne, ha három különböző fajta paradicsommal készül. Ezt most én is leteszteltem.

Sárgadinnye saláta sonkával, sajtokkal
Nem túl hosszú a sárgadinnye szezonja, használjátok ki minden percét! Süti, sorbet és nemcsak édes, hanem akár sós ízekkel kombinálva isteni finom saláta is készülhet belőle.

Gyors tekercsek uzsonnára
Remek, gyors uzsonna édes és sós verziója.

Ezt készítsd nyári bulikra: focaccia
Puha, finom olívaolajos, feltétje lehet zöldséges, hagymás, húsos vagy akár burgonyás. Először egy tengerparti kis pékségben vásároltam Olaszországban, azóta gyakran készítem itthon is.

Cukkinitészta húsos raguval
Legyen kevesebb kalória!

Minestrone
Ebből a levesből kicsordul a zöldség, így ideális az Edd meg a zöldséget! napra.

Mozzarellás quiche
A franciák kedvenc sós pitéje tökéletes lehet egy ráérős hétvégi reggelinek, de akár ebédre, főételként is tálalhatjuk.

Bazsalikomos paradicsomleves
A nyári melegben sokszor nem is kívánjuk a nehéz, forró leveseket, viszont annál üdítőbben tud hatni egy hideg, krémes mediterrán hangulatú finomság.

Burgonya „pizza"
A klasszikus olasz étel kicsit másképp.

Grillzöldséges szendvics Ammerländer Trappista sajttal
A színpompás, húsos kaliforniai paprikákkal az egyik legjobb, ami történhet, ha grillen vagy sütőben puhára sütjük őket. Ne sajnáljuk a friss zöld fűszereket se a szendvicsről, hiszen a kakukkfű és a bazsalikom csak még ellenállhatatlanabbá teszi ezt a sajtos-zöldséges bagettet.













