Chilis mascarponéval töltött cukkini lepcsánka
A lepcsánkát millió módon elkészíthetjük, vannak a klasszikusabb magyaros ízvilágúak, de el is kalandozhatunk kicsit más alapanyagok felé. Ebben a verzióban a töltelék az, ami újdonság, a csípős chili és a friss lime héja különleges karaktert ad az ételnek.
Hozzávalók
4 személyre- A lepcsánkához:
- kb. 30 dkg-os zsengébb cukkini
- 6 evőkanál liszt
- 1 tojás
- só
- fél teáskanál kalonji / fekete hagymamag (elhagyható, ha nincs)
- A töltelékhez és a mártogatóshoz:
- 25 dkg mascarpone
- 1 lime lereszelt héja
- 1 friss piros chilipaprika
- csipet só
Elkészítés
Egy nagy tálba reszelem a cukkinit, ráteszem a csipet sót, átkeverem. Nem öntöm le róla a cukkini levét, mert azt szeretném, hogy amikor a lisztet hozzákeverem, akkor palacsintatészta jellege legyen, hisz sütés után szeretném felcsavarni. Tehát sózás után hozzáadom a tojást, a lisztet és a kalonji magot. Ha nincs kalonji, helyette egy kevés fekete borsot is adhatunk hozzá. Ugyan más ízvilág, de az összképen nem ront. Alaposan átkeverem, és félreteszem pár percre.
A mascarponét csipet sóval kikeverem, belereszelem az alaposan megmosott lime héját, és hozzáadom a felaprított chilipaprikát.
Egy tapadásmentes serpenyőben nagyon kevés zsiradékon kisütöm a lepcsánkákat. Először átkeverem a masszát, aztán egy evőkanányit teszek a serpenyőre, és elegyengetem rajta vékony, hosszúkás formájúra a lepcsánkát úgy, hogy majd fel tudjam tekerni. Kisütöm az összeset, kb. 10 db lesz.
Amikor kész és egy kicsit kihűlt, megkenem a fűszeres mascarponéval, majd felcsavarom. A kimaradt mascarpone jó lesz még mellé mártogatósnak, ha nagyon tömör, egy kis tejszínnel lehet hígítani.