Champorado, a filippin étcsokis rizskása
Hozzávalók
6 személyre- 1 csésze holland kakaópor, vagy 225g étcsokoládé
- 1,5 csésze rizs
- 3,5 csésze víz
- ½ csésze cukor
- 2 tk. vanília aroma
- sűrített tej a tálaláshoz
Elkészítés
Ha étcsokoládét használunk, olvasszuk meg azt forrásban levő víz felett, majd tegyük félre. Mossuk át a rizst, majd tegyük egy nagy lábasba, öntsük hozzá a vizet. Közepes lángon hagyjuk felforrni, majd vegyük alacsonyabbra a gázt, időnként átkeverve főzzük 15 percig.
Keverjük hozzá a kakaóport/olvasztott csokit, a cukrot, és a vanília aromát. Hagyjuk főni 3-5 percig, míg összeáll. Kapcsoljuk le a lángot, osszuk el az ételt 6 tálkában. Sűrített tejjel ízesíthetjük, ha szükséges.
forrás: Food52
Megosztom barátaimmal