Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Próbáljuk ki a hajdinakását is reggelire, ne csak a zabot! Íme egy tökéletes és egészséges reggeli

Hajdinakása gyümölcsökkel
2017. augusztus 22.

Csak hogy ne legyen unalmas mindig zabkását vagy müzlit enni, mutatok egy újabb fajta kását, ami tökéletes választás reggelinek. Főzést nem igényel, csupán egy kis előző esti előkészületet, fogyasztás előtt pedig kedvünk szerint ízesíthetjük és díszíthetjük gyümölcsökkel és magvakkal.

A hajdina egyébként kiváló élelmi rost forrás, ennek köszönhetően tisztítja a beleket és lassítja a tápanyagok felszívódását is, ez pedig a fogyókúra során is előnyös tulajdonság, hiszen tovább tart a jóllakottság érzet.

Hozzávalók

2 pohárhoz
  • 15 dkg hajdina
  • 3 dl kókusztej
  • 5 dkg eritrit
  • 10 dkg (kókusz) joghurt
  • 2 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg bogyós gyümölcs

Elkészítés

A fogyasztást megelőző este alapos mosás után beáztatjuk a hajdinát a kókusztejbe, majd egy éjszakán keresztül a hűtőben pihentetjük.

Reggelre megszívja magát folyadékkal és megpuhul. Ekkor turmixgépben vagy aprítóban krémesre turmixoljuk az eritrittel, a joghurttal és a kókuszreszelékkel.

Tálalhatjuk őket a mostanában divatos befőttes üveges módon, de természetesen bármilyen kis tálka megteszi. Ízlés szerint bogyós gyümölcsökkel, áfonyával, szederrel, málnával fogyasszuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?