Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás brownie koporsók Halloweenra

Adásban volt: 2017. október 31.
A recepthez tartozó videó
2017. október 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • 90 g étcsokoládé 70%-os
  • 50 ml kókuszzsír
  • 250 g cékla
  • 2 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 50g mandulaliszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

  • A díszítéshez:
  • 6 db babapiskóta
  • olvasztott étcsokoládé
  • gumicukor

Elkészítés

1. A meghámozott és olajjal megkent céklákat 190 fokon méretétől függően 1-1.5 órán keresztül sütjük alufóliában, majd hagyjuk hűlni. Felhasználás előtt lepürésítjük.

2. A sütihez alaposan elkeverjük a kókuszzsírt a tojásokkal és szakaszosan hozzáadjuk a céklapürét, mandulalisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát és a kakaóport.

3. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztához adjuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

4. A babapiskótákat megfestjük az olvasztott csokoládéval és a téglalapra vágott süteménybe szúrjuk. Díszítjük még kukac formájú gumicukorral. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes tahini brownie

Gluténmentes tahini brownie

Nyugi, csoki azért van benne
Brownie érett banánból

Brownie érett banánból

És további ötletek a túlérett banán felhasználásához
Gluténmentes céklás brownie

Gluténmentes céklás brownie

Nagyon szeretek különböző zöldségeket csempészni az édességekbe, majd az elégedett arcokat látva feltenni a nagy kérdést: szerintetek miből készült? Ez a brownie is jó példa erre, intenzíven csokis finomság zöldségíz nélkül.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!