Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Céklás brownie koporsók Halloweenra

Adásban volt: 2017. October 31.
A recepthez tartozó videó
2017. October 31.

Hozzávalók

4 személyre
  • 90 g étcsokoládé 70%-os
  • 50 ml kókuszzsír
  • 250 g cékla
  • 2 tojás
  • 90 g kristálycukor
  • 50g mandulaliszt
  • 50 g kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna

  • A díszítéshez:
  • 6 db babapiskóta
  • olvasztott étcsokoládé
  • gumicukor

Elkészítés

1. A meghámozott és olajjal megkent céklákat 190 fokon méretétől függően 1-1.5 órán keresztül sütjük alufóliában, majd hagyjuk hűlni. Felhasználás előtt lepürésítjük.

2. A sütihez alaposan elkeverjük a kókuszzsírt a tojásokkal és szakaszosan hozzáadjuk a céklapürét, mandulalisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát és a kakaóport.

3. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztához adjuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük.

4. A babapiskótákat megfestjük az olvasztott csokoládéval és a téglalapra vágott süteménybe szúrjuk. Díszítjük még kukac formájú gumicukorral. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes tahini brownie

Gluténmentes tahini brownie

Nyugi, csoki azért van benne

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!