Céklás brownie koporsók Halloweenra
Hozzávalók
4 személyre- 90 g étcsokoládé 70%-os
- 50 ml kókuszzsír
- 250 g cékla
- 2 tojás
- 90 g kristálycukor
- 50g mandulaliszt
- 50 g kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- só
- A díszítéshez:
- 6 db babapiskóta
- olvasztott étcsokoládé
- gumicukor
Elkészítés
1. A meghámozott és olajjal megkent céklákat 190 fokon méretétől függően 1-1.5 órán keresztül sütjük alufóliában, majd hagyjuk hűlni. Felhasználás előtt lepürésítjük.
2. A sütihez alaposan elkeverjük a kókuszzsírt a tojásokkal és szakaszosan hozzáadjuk a céklapürét, mandulalisztet, cukrot, sót, szódabikarbónát és a kakaóport.
3. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és a tésztához adjuk. 180 fokon 20-25 percig sütjük.
4. A babapiskótákat megfestjük az olvasztott csokoládéval és a téglalapra vágott süteménybe szúrjuk. Díszítjük még kukac formájú gumicukorral. Jó étvágyat!