Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Ünnepeljük a krumplisaláta napot egy szuper, felturbózott krumplisaláta recepttel!

Állítólag másnaposan és langyosan a legfinomabb. Muszáj kipróbálni!
2017. március 8.

Ha krumplisaláta nap van, akkor ezt meg kell ünnepelni, és mi más is lehetne, legyen krumplisaláta! Na de milyen? Az a klasszikus, ecetes hagymás? Vagy majonézes? Én egy felturbózott verziót ajánlok ma, amiben a burgonyán kívül bacon (innentől nem lehet rossz), a majonézen kívül kevés tejföl, snidling, apró, roppanós csemege uborka, és még kapribogyó is van. Savanyú és sós az édessel, roppanós a puhával, nagyon nagyon melegen ajánlom.

Vagyis egyébként ha nem is melegen, de langyosan igen. Persze hidegen is jó, de langyosan isteni, talán azért mert a bacon hidegen nem az igazi, és a snidlingnek is jót tesz, ha kap némi hőt, de épp csak annyit, hogy ne fonnyadjon meg, csak az ízét adja át a salátának. Nagy rajongója vagyok ennek a salátának, gyakran készítem, és mostanra jó pár dolgot kitapasztaltam. Pl. szívesen vásárolok hozzá előre kockázott, nagyon apró sonkát, ami nem bacon ugyan, de nagyon jó ízű. Emlékszem, először egy karácsonyi vacsorához kínáltam köretnek, az előétel is savanykás volt, vérnarancsos radicchio saláta balzsamecettel, egybesült bélszín volt a főétel, mellé ez a szuper burgonyasaláta és párolt zöldbab, a desszert pedig egy bonyolult és időigényes gesztenyés sajttorta.

Ebből a csodás, és nem olcsó vacsorából is kitűnt a sikerével a szerény krumplisaláta (kevéssé maradt le mögötte a radicchio, de erről majd máskor). Másnapra pedig, amikor ott maradt a hűtőben, ártatlan maradékként, na akkor pedig isteni volt. Magában kanalaztuk, az akkor még egy szem gyerek már aludt, mi pedig élvezkedtünk a salátánkkal, miközben egy jó filmet néztünk. Pont elég hűvös van még ahhoz, hogy este otthon te is begubózz, és a TV előtt másnapos burgonyasalátát kanalazz.

Íme a recept hozzá:

Hozzávalók

  • 60 dkg nem szétfővő burgonya (lehet kifli- vagy újburgonya is)
  • 4 ek majonéz
  • 1 ek tejföl
  • 1 tk mustár
  • só, bors
  • kb 10 apró csemegeuborka
  • mérettől függően 1-2 ek kapribogyó
  • 3-4 ek apróra vágott snidling
  • 10 dkg bacon felkockázva (vagy előre kockázott sonka)
  • (citromlé, petrezselyem)

Elkészítés

1. A burgonyát sikáld le, de ne hámozd meg, majd sós vízben főzd puhára.

2. Ha kissé kihűlt, kockázd fel és tedd félre.

3. Süsd ki a szalonnát, hogy jó ropogós legyen, majd szedd papírtörölközőre.

4. A majonézt keverd össze a tejföllel és a mustárral, sózd, borsozd, a csemegeuborkát pedig karikázd fel.

5. Ha a krumpli már langyos add hozzá a kapribogyót, a bacont, a kapribogyót és a snidlinget, és keverd át az egészet az öntettel.

6. Utólag sózd, borsozd. Ízesítheted még apróra vágott petrezselyemmel és kevés citromlével is.

FullSizeRender

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Horvát Sára

Horvát Sára receptje

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.