Brokkolis-sajtos egytál
Amilyen egyszerűnek tűnik, olyan finom és laktató étel, amit bátran elkészíthetünk növényi alapú, tejmentes hozzávalókkal is.
Hozzávalók
4 adaghoz- 20 dkg jázminrizs
- 2 ek natúr ételízesítő
- himalája só
- 35 dkg friss vagy fagyasztott brokkoli
- 1/2 kk őrölt fekete bors
- 1 dl tej
- 5 dkg krémsajt
- 12 dkg cheddar sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A rizst kétszeres mennyiségű vízben 5 percig főzzük az ételízesítővel és ízlés szerint sóval.
Ha friss brokkolit használunk, akkor rózsáira szedve előpároljuk roppanós állagúra. Ha fagyasztottat, akkor csak hagyjuk kiolvadni, amíg fő a rizs.
A félig megfőtt rizst a főzővizével együtt egy magasabb falú kis tepsibe vagy jénai tálba öntjük, és összekeverjük a brokkolival. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejet, belekanalazzuk a krémsajtot és a reszelt sajt felét. Alaposan összekeverjük.
Rászórjuk a tetejére a maradék sajtot, majd az előmelegített sütőbe téve 30 percig sütjük.
Ezt a receptet is próbáld ki: