Báránycsülök csomborral és puliszkával
Hozzávalók
2 személyre- 4 db báránycsülök
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 3-3 szárzeller
- 20 dkg gomba
- friss csombor
- friss rozmaring
- friss kakukkfű
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 dkg füstölt szalonna
- olívaolaj
- só, bors
- A puliszkához:
- 20 dkg kukoricadara
- 1 liter alaplé
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
1. A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük.
2. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük.
3. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.
4. Tálalásnál egy mélytányérba merjük a puliszkát, ráhelyezzük a báránycsülköt, mellétesszük a sült zöldségeket. Jó étvágyat!