Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Báránycsülök csomborral és puliszkával

Adásban volt: 2017. September 11.
A recepthez tartozó videó
2017. September 11.

Hozzávalók

2 személyre
  • 4 db báránycsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 3-3 szárzeller
  • 20 dkg gomba
  • friss csombor
  • friss rozmaring
  • friss kakukkfű
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • olívaolaj
  • só, bors
  • A puliszkához:
  • 20 dkg kukoricadara
  • 1 liter alaplé
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

1. A páchoz egy aprítógépben összeaprítjuk a fokhagymát, a csombort, a rozmaringot, a kakukkfüvet, a sót és a borsot, amit olívaolajjal felöntünk. A pácot a húsokra öntjük és hűtőben pihentetjük.

2. A puliszkához egy lábasban felforraljuk az alaplevet, ha szükséges sózzuk, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a kukoricadarát és puhára főzzük.

3. Egy tepsibe tesszük a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, szárzellert és a gombát. Felöntjük a fehérborral, 2 ág csombort teszünk rá, sózzuk, borsozzuk és olívaolajjal meglocsoljuk. Összeforgatjuk, majd a bepácolt bárányhúsokat a zöldségágyra helyezzük, a húsokra tesszük a szeletekre vágott szalonnát, alufóliával lefedjük, majd 200 fokon 2 óra alatt megsütjük.

4. Tálalásnál egy mélytányérba merjük a puliszkát, ráhelyezzük a báránycsülköt, mellétesszük a sült zöldségeket. Jó étvágyat!

 

Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!