Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Barackos panna cotta

Adásban volt: 2013. July 16.
A recepthez tartozó videó
Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
2016. March 15.

Hozzávalók

  • 5 dl joghurt
  • 1/2dl víz
  • 3 evőkanál méz
  • 2 őszibarack, meghámozva, apróra kockázva
  • 2 citrom reszelt héja
  • 2 zselatinlap
  • Tetejére: pisztácia

Elkészítés

A desszerthez a zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromok héját, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk az őszibaracko. A vízből és a mézből szirupot főzünk. A zselatint kinyomkodjuk, és a már kissé kihűlt szirupban feloldjuk. A simára kikevert joghurthoz öntjük.

Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a felkockázott őszibarackot. Poharakba töltjük és legalább 4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.

Tálaláskor a tetejét szórjuk meg aprított pisztáciával.

 

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Villámgyors panna cotta, túróval és áfonyával

Pillanatok alatt elkészíthető desszert, amit akár érdemes előre megcsináli, és a krémes túró a hozzá kínált gyümölcsökkel, tökéletes kezdete lehet egy napnak vagy befejezése akár egy ebédnek.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!