Barackos panna cotta
Adásban volt: 2013. July 16.
A recepthez tartozó videó
Könnyen elkészíthető, gyümölcsös finomság az olasz konyhából. A barackot akár mangóval is helyettesíthetjük.
2016. March 15.
Hozzávalók
- 5 dl joghurt
- 1/2dl víz
- 3 evőkanál méz
- 2 őszibarack, meghámozva, apróra kockázva
- 2 citrom reszelt héja
- 2 zselatinlap
- Tetejére: pisztácia
Elkészítés
A desszerthez a zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromok héját, meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk az őszibaracko. A vízből és a mézből szirupot főzünk. A zselatint kinyomkodjuk, és a már kissé kihűlt szirupban feloldjuk. A simára kikevert joghurthoz öntjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a felkockázott őszibarackot. Poharakba töltjük és legalább 4 órára, de a legjobb, ha egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Tálaláskor a tetejét szórjuk meg aprított pisztáciával.
Megosztom barátaimmal