Aszalt paradicsomos-tejszínes csirkemell
Egy újabb ötlet a csirkemell elkészítésére, amivel egyszerre lesz ropogós és szaftos, ízletes, mediterrán hangulatú szószban.
Hozzávalók
4 adaghoz- 1 kg csirkemell
- himalája só
- őrölt fekete bors
- 3 ek olívaolaj
- 4 dl tejszín (lehet növényi is)
- 2 ek fokhagymapor
- 5 dkg parmezán sajt
- 1 marék friss bazsalikomlevél
Elkészítés
A csirkemellet megtisztítjuk, de próbáljuk nagyobb darabokban hagyni. Sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olívaolajon mindkét oldalát kérgesre pirítjuk. Ezután kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Az aszalt paradicsomot felkockázzuk, majd a csirkéhez használt serpenyőbe tesszük. Felöntjük tejszínnel, megszórjuk sóval és fokhagymaporral, parmezánt reszelünk hozzá, és beledobálunk néhány friss bazsalikomlevelet.
Ezután visszatesszük a pirított csirkemellet a tejszínes szószba, majd fedő alatt, alacsonyabb lángon puhára főzzük a húst kb. 15-20 perc alatt.
Az elkészült csirkét bazsalikommal díszítve, rizzsel és párolt zöldségekkel tálaljuk.
Ezt a receptet is próbáld ki: