Áfonyás-kakaós granola
Ropogós és egészséges finomság, ami nem csak reggeliként, de nasiként is megállja a helyét. Ezúttal kakaós ízben, hozzáadott vörös áfonyával.
Hozzávalók
egy közepes méretű üveghez- 10 dkg nagy szemű zabpehely
- 4 dkg puffasztott barna rizs
- 2 dkg puffasztott quinoa vagy amaránt
- 7 dkg kókuszchips
- 3 dkg zsírszegény kakaópor
- 10 dkg eritrit
- 5 dkg földimogyoró
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 150 °C-ra.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat: a zabpelyhet, a puffasztott rizst, a quinoát, a kókuszchipset, az eritritet és a kakaóport. A mogyorót és kesudiót egy száraz serpenyőben előpirítjuk, majd a többi hozzávalóhoz adjuk. A kókuszolajat felolvasztjuk, majd alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókkal.
A granolát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Félidőnél érdemes az egészet újra összekeverni egy fakanál segítségével.
A sütőből kivéve belekeverjük a vörös áfonyát is, majd hűlni hagyjuk, hogy ropogóssá váljon. Tejjel, joghurttal, gyümölcsökkel vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk.