Újra elérkezett az együnk egy jó meleg levest időszak! LevesszezON!
Mentás-krémsajtos borsóleves parmezánchips-szel
Banánbrownie
Létezik avokádós, céklás, sütőtökös, édesburgonyás, és még rengeteg féle
Mary Berry kávés-diós piskótája
A Sütimester egykori zsűrijének egyik klasszikusa
Sütőtökös egytál kolbásszal, zsályával
Vártátok már a sütőtökszezont? Megmondom őszintén, én nagyon: ez az a zöldség, amit leginkább sokoldalúan fel tudok használni az őszi-téli szezonban. És az illata sem utolsó a sülés közben! Most zsályával, fetával és mogyoróval kombináltam, szaftos kolbászt karikáztam mellé, és hogy ropogjon is, a tetejét jól megszórtam kenyérkockákkal a sütési idő végén.
Süssünk pekándiós kekszet, és ne csak finom íze, hanem magas antioxidáns tartalma miatt is!
Gondoltátok volna, hogy még a pekándiós keksznek is van világnapja? Mivel Európában kevésbé jellemző a termelése, így sajnos méltatlanul keveset használjuk ez az olajos magvat. Az amerikaiak viszont nem csak különlegesen finom íze miatt, de a kiemelkedően magas antioxidáns tartalma miatt is előszeretettel fogyasztják.
Isteni finom és szaftos húsos-tésztás fogás a Pastitsio – a görög rakott tészta
Azt hiszem, alig van olyan ember, aki egyáltalán nem szereti a rakott ételeket. Minden íz még intenzívebb lesz összesütve, és az elkészítésre sem kell túl sok időt szánnunk, hiszen dolgozik helyettünk a sütő. A fahéjat ki ne hagyjátok belőle, tökéletes ehhez az ízvilághoz!
Gyerekbarát cukkini egytál
Még mindig (és még meddig…) iskola, még mindig rohanás, lecke, munka, minden, ami a konyhában töltött időtől elvesz. És akkor még legyen egészséges is az a vacsora, meg laktató, meg persze finom, amit megesznek a gyerekek. Esznek cukkinit? Nem? Majd most fognak!
Könnyű és egészséges: Őszi narancsos-káposztás kölessaláta
Ez a saláta nem csupán egészséges, hanem nagyon finom és szívderítően színes is. Borongós napokon egyre több színre van szükségünk, ezért is szoktam sok-sok vitamindús gyümölcsöt és zöldséget csempészni az őszi-téli ételeimbe. Köles helyett kipróbálhatjátok hajdinával, gerslivel, de akár bulgurral, (barna) rizzsel vagy kuszkusszal is készíthetitek.