Tuti tipp a torta, pite felvágásához: így lesz szép az első szelet is
2022. May 14.A családi ebéd végén az asztalra kerül egy gyönyörű torta. Gyorsan ki is vágjuk az első szeletet, de kiemelés közben a vége letörik, vagy esetleg annyira megnyomorgattuk, hogy rögtön szét is hullik. Ismerős a helyzet? Ha legközelebb ránk hárul a feladat, hogy felvágjuk a tortát vagy az omlós aljú pitét, vessük be az alábbi trükköt!
Tipp: Honnan kapta nevét a Viktória-torta?
Egyszerű a megoldás! Először háromszög alakban ejtünk két bemetszést – ahogy szoktuk –, de mielőtt megpróbálnánk kiemelni az így kialakított szeletet, vágunk még egyet, mintha egyszerre kettőt szeretnénk kivenni. Ez a plusz harmadik vágás ad ugyanis annyi extra helyet, hogy az első szeletünket sokkal könnyebben „kiszabadítsuk” a tortatálról. A módszer nem csak klasszikus tortáknál működik, hanem gyümölcsös pitéknél és az azokhoz hasonló, omlós tésztájú quiche-eknél is.
Ha pedig nagyon aggódós házigazdák lennénk, létezik még egy titkos tipp. Mielőtt felvágjuk a tortát, tegyük 15-30 percre fagyasztóba. Ennyi idő alatt nem fagy meg, de sokkal szilárdabb és ezáltal könnyebben kezelhető lesz.
Kapcsolódik:
Forrás: mashed