Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123RF

Tuti tipp a torta, pite felvágásához: így lesz szép az első szelet is

2022. May 14.

A családi ebéd végén az asztalra kerül egy gyönyörű torta. Gyorsan ki is vágjuk az első szeletet, de kiemelés közben a vége letörik, vagy esetleg annyira megnyomorgattuk, hogy rögtön szét is hullik. Ismerős a helyzet? Ha legközelebb ránk hárul a feladat, hogy felvágjuk a tortát vagy az omlós aljú pitét, vessük be az alábbi trükköt! 

 

Tipp: Honnan kapta nevét a Viktória-torta?

 

Egyszerű a megoldás! Először háromszög alakban ejtünk két bemetszést – ahogy szoktuk –, de mielőtt megpróbálnánk kiemelni az így kialakított szeletet, vágunk még egyet, mintha egyszerre kettőt szeretnénk kivenni. Ez a plusz harmadik vágás ad ugyanis annyi extra helyet, hogy az első szeletünket sokkal könnyebben „kiszabadítsuk” a tortatálról. A módszer nem csak klasszikus tortáknál működik, hanem gyümölcsös pitéknél és az azokhoz hasonló, omlós tésztájú quiche-eknél is. 

Ha pedig nagyon aggódós házigazdák lennénk, létezik még egy titkos tipp. Mielőtt felvágjuk a tortát, tegyük 15-30 percre fagyasztóba. Ennyi idő alatt nem fagy meg, de sokkal szilárdabb és ezáltal könnyebben kezelhető lesz.

 

Kapcsolódik: 

 

Forrás: mashed

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Minden oké, ha kerek tortaformád van, de szintet lépnél egy hosszú, szögletes tepsivel?

Legyen nyomós okod rá, hogy egy évben legalább egyszer-kétszer elővedd!

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!