Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: 123 RF

Szűk családi körben is lehet csodás az ünnep – indul a húsvéti készülődés az Ízes Életen

2020. April 3.

Az idei tavasz és a húsvét más lesz, mint az eddig megszokottak. Egészségünk megőrzése érdekében jobb, ha ezúttal kihagyjuk a hatalmas családi összejöveteleket – és az idősebb korosztályt óvva a nagyszülőket sem látogatjuk meg –, sőt a tradicionális locsolkodást is szerencsésebb most elfelejteni.

Úgy gondoljuk, hogy a világban zajló események ellenére ünneplésre, a hétköznapokból kiszakadásra viszont igenis szükség van, a lelküknek jót fog tenni egy kis változatosság. Lássuk, mi mindent tehetünk, hogy a négy fal között is csodás húsvétunk legyen!

A klasszikus húsvéti menüről egyáltalán nem kell lemondanunk. Ha tehetjük, vásároljunk helyi termelőktől, válasszunk a házhoz szállítási opciók közül. Amennyiben erre nincs mód, célirányosan, gyorsan, bevásárlólistával vásároljunk. Főtt sonka vagy csülök, alaposan megtisztított, majd keményre főzött tojás és friss kalács is kerülhet az ünnepi asztalra. Ha minket is elért az élesztő mizéria, illetve kovászunk sincs, süssünk sütőporral készült süteményeket, például egy klassz répatortát. Jó hír, hogy még a házi tojáslikőrnek sem késő nekiállni. A következő időszakban, egészen húsvétig ünnepi recepteket osztunk meg veletek itt az Ízes Életen.

A húsvéti készülődés a lakásba „zárt” gyerekeket is garantáltan le fogja kötni. Fessünk együtt tojást – akár tojásfestékkel, akár természetes színezékekkel –, dekoráljuk ki a nappalit barkával, tojásdíszekkel. Ha van otthon pár húsvéti tematikájú süteménykiszúrónk – nyuszi, sárgarépa, tojás, bárány – a sütésbe is bevonhatjuk a legfiatalabb családtagokat. Ehhez is mutatunk a jövő hét folyamán kreatív ötleteket.

Mozduljunk ki! Szabadba menni nem tiltott: egyaránt jót fog tenni az egészségünknek és a testi-szellemi közérzetünknek, hangulatunknak. A biztonsági előírásokat mindenképpen tartsuk be, és csak akkor gondolkodjunk szabadtéri programban, ha ismerünk „kietlen” helyeket. Tömegbe menni most egyáltalán nem ajánlott!

Ünnepeljünk online! Nem kell fizikai kontaktusba kerülnünk ahhoz, hogy együtt legyünk szeretteinkkel. Skype-on is lehet koccintani, de még egy telefonhívás is több, mint a semmi. Használjuk ki ezeket a lehetőségeket, a közös eszem-iszomot pedig bepótoljuk egy későbbi alkalommal.

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!