Sült bacon a mikróból? Nem lehetetlen!
2021. January 30.Nem bonyolult szalonnát pirítani a tűzhelyen, serpenyőben, de bármilyen meglepő, a mikrohullámú sütőben még egyszerűbb. Ráadásul sokkal kevesebb mosogatnivaló keletkezik, és a serpenyőhöz tapadástól sem kell tartanunk. Csak arra kell figyelnünk, hogy ne égjen oda, az a legbiztosabb, ha a mikró mellett maradunk. Illetve, ha a mikró le is állítjuk, a bacon még pár percig sülni fog, barnább és ropogósabb lesz.
Mire lesz szükségünk?
Először is két nagy méretű, mikrózható tányérra, és olyan konyhai papírtörlőre, amely betehető a mikrohullámú sütőbe. Egyszerre hat szelet bacont tudunk megmikrózni, ha ennél többet szeretnénk betenni, akkor hosszabb sütési idővel kell számolnunk.
Hogyan álljunk neki?
A tányérra tegyünk papírtörlőt, és arra helyezzük rá egymás mellé a hat szelet baconünket. Ne fedjék a szeletek egymást, különben nem sülnek majd egyenletesen. A tetejére borítsunk még egy papírtörlőt, hogy megóvjuk a mikrónk belsejét a fröcskölésektől, majd fejezzük be az építményünket a második tányérral. Süssük a mikróban 3 percen át a legnagyobb teljesítményen, majd fordítsuk meg, és fejjel lefelé süssük még 1 percen át. Ezután ellenőrizzük az eredményt: ha aranybarna, akkor elkészült, ha még áttetsző, süssük még 30 másodpercen át. A kész szalonnát tegyük át friss papírtörlőre, és pihentessük 2-3 percen át.
Forrás: the spruce Eats