Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Sok kedvenc ételünkben bizony bogarak vannak

Évente akár 0.5-1 kg bogarat is elfogyaszthatunk
2017. október 8.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerhatóság (FDA) jóváhagyta a „nem veszélyes, természetben előforduló, elkerülhetetlen hibák” bekerülését bizonyos élelmiszerekbe. Ilyen „hibák” lehetnek például a kukacok, a rágcsálószőr, vagy rovarok darabkái.

Az FDA higiéniai szabványai szerint már alapból kerülnek bogarak bizonyos élelmiszerekbe; a hivatalos honlapon az áll, hogy például a konzerves cseresznyék 5%-ában találhatóak kukacok. Viszont ez ártalmatlan, és megengedett. Egyéb konzerves gyümölcslevek negyed literenként tartalmaznak 1 kukacot. Míg a gombák (száraz, vagy konzerves) akár 20, vagy annál több kéretlen elemet is tartalmazhatnak 100 grammonként.

A csokoládé, a csokilikőr, a mogyoróvaj is tartalmazhatnak ízeltlábúakat, rágcsálószőrt, vagy bogárrészeket. Ez igen undorítóan hangzik, viszont az FDA állítja, ezek a „hibák” semmilyen kárt nem tesznek a szervezetünkben.

forrás: Delish

Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

12 kihaló félben lévő élelmiszer

12 kihaló félben lévő élelmiszer

Nem csak az állatok veszélyeztetettek

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?